Forberedelse til SHL-test: Gratis øvelsesspørgsmål og tips – 2024

Numerical Reasoning Practice Test Questions for Practice

SHL er en af de mest udbredte psykometriske tests på markedet i dag, der opererer på over 30 sprog i over 150 lande for virksomheder af alle størrelser, herunder Fortune 500-virksomheder. Virksomheden, der for nylig blev opkøbt af Gartner, bliver undertiden omtalt som CEB.

De fleste jobsøgere støder på SHL-tests, når de søger nye stillinger. SHL udgiver test til ansøgere på alle kvalifikationsniveauer fra begynderniveau til ledelsesniveau. Hvis du har modtaget en invitation til at tage en af disse prøver, skal du gøre det. Nedenfor finder du alt, hvad du skal vide om at forberede dig til og tage disse prøver.

 

Hvad er SHL-prøver?

Prøver af typen SHL er normalt tidsbestemte multiple-choice-tests, der fokuserer på et bestemt sæt færdigheder, f.eks. verbal ræsonnement, logisk analyse, numerisk beregning eller situationsbestemt vurdering. Disse spørgsmål er udformet til at vurdere både dine indlærte færdigheder og din rå intelligens. Jo bedre dit resultat er, jo større er sandsynligheden for, at du vil få succes i stillingen sammenlignet med dine konkurrenter.

Disse vurderinger foretages online og er tilgængelige fra et hvilket som helst sted og når som helst. Du modtager et link til at tage testen i din e-mail, når du har indsendt en ansøgning. Hvis du består hjemmeversionen, bliver du bedt om at komme til et assessmentcenter for at tage en anden test, som bruges til at bekræfte resultaterne af den første.

Den første runde af SHL-vurderingerne scorer elektronisk og automatisk. Den ansættende leder kontakter dig, hvis du består de første par vurderingsrunder, hvorefter du sandsynligvis vil blive bedt om at komme til en personlig samtale. Din interviewer vil se din profil, men dine faktiske resultater vil sandsynligvis ikke spille en enorm rolle for den endelige ansættelsesbeslutning, medmindre du har opnået ekstraordinære resultater.

 

Hvorfor skal jeg tage en SHL-vurdering?

En dårlig ansættelse kan koste en virksomhed tusindvis og atter tusindvis af dollars, ikke kun i rekrutterings- og uddannelsesomkostninger, men også i tab af produktivitet. Dette tal mere end tredobles for lederstillinger. De faktiske tal er svære at beregne, fordi mange af disse tab ikke kan kvantificeres. Når det er sagt, anslog Tony Hsieh, administrerende direktør for Zappos, at dårlige ansættelser kostede hans virksomhed langt over 100.000 dollars.

Det er langt mere effektivt for en virksomhed at investere i deres HR-afdeling end at betale for dårlige beslutninger senere. Det er derfor, at flere og flere store virksomheder benytter sig af psykometriske tests. Psykometriske tests er i bund og grund IQ-tests tilpasset arbejdsgiverne. De er designet til at teste både din krystalliserede intelligens og din flydende intelligens – din erhvervede viden og grundlæggende evne til at lære nye oplysninger.

Disse tests er ganske vist langt fra perfekte, men de er meget præcise. I det store og hele giver psykometriske tests som SHL i sidste ende virksomhederne en generel idé om, hvor godt ansøgerne vil klare sig. Den moderne psykologi lærer os, at jo mere intelligent en person er, jo hurtigere vil han lære og beherske nye færdigheder, og jo hurtigere vil han avancere i virksomheden. Selv om personlighed, arbejdsmoral og engagement er lige så vigtige, kan de ikke tilsidesætte eller ophæve den rolle, som intellekt og god dømmekraft spiller for succes.

 

Hvordan forbereder man sig til SHL-test?

Disse vurderinger har samme struktur som SAT- og ACT-testene, og du bør forberede dig som sådan. Der er et defineret sæt af emner, som virksomheden kan teste dig i, men du vil være bedre tjent med at forberede dig med SHL-øvelsestests end med en emnegennemgang. Det vil sige, at du ikke skal lære noget nyt materiale, når du forbereder dig til disse prøver. Du skal dog gøre dig bekendt med spørgsmålenes ordlyd og testens opbygning.

Det er yderst vigtigt, at du lærer at lære at læse spørgsmålene i testen hurtigt og identificere de mest relevante oplysninger. Tiden vil være din største hindring, uanset hvilken vurdering du tager. Så mens du forbereder dig, skal du sørge for, at du arbejder så effektivt som muligt. Det betyder, at du kender alle de genveje og tricks, du skal bruge for at finde svaret på så kort tid som muligt. Gentagelse er naturligvis nøglen til at forbedre dine resultater, men du bør ikke stole på gentagelse alene. Gennemgå hvert spørgsmål, som du besvarer, for at se, om du kunne have besvaret det med mindre besvær.

 

Psykometriske tests for SHL

Numerisk ræsonnement

Testene i numerisk ræsonnement evaluerer din evne til at håndtere tal og tal. Typisk vil disse prøver dække grundlæggende matematikemner fra gymnasiet, herunder brøker, procenter, sandsynlighed, geometri og algebra. Konsulent- og analytikerstillinger kan kræve mere avanceret matematik, men disse eksamener er i mindretal. For det meste vil du blive bedt om at anvende din viden i den professionelle verden og løse ordproblemer i en branchespecifik kontekst.

 

Verbal ræsonnement

Uanset hvilket område du vælger, skal du kunne kommunikere effektivt. Uanset om du skal skrive rapporter, holde præsentationer eller foretage forskning, skal du vide, hvordan du identificerer vigtige emner, kondenserer og opsummerer store mængder tekst og formidler idéer klart og tydeligt. Testene i verbal ræsonnement på SHL indeholder normalt en række sand/falsk-spørgsmål. Disse spørgsmål giver dig to forudsætninger efterfulgt af en konklusion, og du skal afgøre argumentets sandhedsværdi på grundlag af beviserne.

 

Induktiv ræsonnement

I filosofi er argumenter normalt enten induktive eller deduktive. Induktiv logik fastslår, at konklusionen kan drages ud fra de givne udsagn, men at den ikke er sikker. Disse spørgsmål beder dig om at genkende mønstre og ekstrapolere for at forudsige fremtidige elementer i serien eller matrixen. I SHL-tests vil du normalt blive vist mønstre med abstrakte former og figurer. Du skal identificere de regler, der gælder for mønsteret, og finde ud af, hvilken figur der fuldender det.

 

Deduktivt ræsonnement

Deduktiv ræsonnement er baseret på vished. Konklusionen i et deduktivt argument kan bevises absolut ved hjælp af de givne beviser. I prøven til prævisorisk test får du vist en række udsagn og bliver spurgt, hvilke af svarene der kan bevises uden tvivl.

 

Personlighedstest (SHL OPQ32)

Efter intelligens er personlighed den vigtigste faktor, når det gælder om at få erhvervsmæssig succes. Derfor vælger mange virksomheder at give interesserede ansøgere personlighedstest ved siden af deres standardserie af psykometriske test forud for ansættelsen. SHL har to personlighedstests. Den ene måler motivation, og den anden evaluerer 32 forskellige personlighedstræk i forbindelse med omgængelighed, indflydelse, empati og tænkestil. Disse tests består af en række udsagn, og du skal afgøre, om du er enig og i hvilken grad du er enig. Få mere at vide om SHL’s personlighedstests.

 

Test til situationsbestemt vurdering

Situations bedømmelsestests er designet til at analysere din evne til at træffe beslutninger. Disse spørgsmål beskriver en situation, som du kan komme ud for, mens du arbejder i virksomheden, og beder dig om at vælge dit svar.

 

Test af egnethed for ledende medarbejdere

Kandidater, der ansøger om stillinger på ledelsesniveau, skal bevise deres evner på flere områder, herunder verbal, numerisk og logisk ræsonnement. Denne SHL-vurdering indeholder spørgsmål fra flere af de ovennævnte test.

 

Pointgivning for SHL-undersøgelser:

I modsætning til test som Wonderlic-testen, f.eks. Det vil sige, at du vil blive bedømt på grundlag af din score i forhold til andre kandidater og ikke på grundlag af en forudbestemt standard. Så hvis spørgsmålene tilfældigvis er særligt svære, kan du være sikker på, at du ikke vil være dårligt stillet, fordi de vil være svære for alle, fordi de vil være svære for alle.

Kurven er fastlagt ved hjælp af resultaterne fra det, som SHL kalder en normgruppe. Denne normgruppe, også kendt som en kontrolgruppe, tager højde for forskelle i uddannelse, race, køn og social klasse, så du ved, at resultaterne er retfærdige. Selv om der ikke er nogen måde at vide, hvad grænsen er med sikkerhed, kan du roligt antage, at alle, der scorer over den 80. percentil, kan forvente at gå videre til næste trin i ansættelsesprocessen.

Når du har bestået den første online SHL-test, vil du blive bedt om at gennemføre endnu en psykometrisk test personligt. Virksomheden sammenligner resultaterne af din første og anden prøve for at sikre sig, at du ikke har snydt. Hvis dine resultater er meget forskellige, vil de kassere din ansøgning. Så sørg for, at du ikke bruger nogen studiemidler, mens du tager testen derhjemme.

 

Tips til SHL-testen

Er du bekymret for din kommende SHL-undersøgelse? Læs disse tips igennem, inden du tager ud til assessmentcentret!

 1. Lad være med at kigge på uret: Ja, du bør altid holde øje med tiden, men du spilder tid, hvis du altid kigger op for at tjekke uret. Tjek tiden af og til, men sørg for at holde fokus på dit arbejde.
 2. Læs langsomt: Du skal ikke skøjte gennem de instruktionsafsnit og ordopgaver for at spare tid. Hvis du skal gå tilbage for at læse dem igen, har du spildt mere tid, end du ville have læst i et normalt tempo første gang.
 3. Gå efter din mavefornemmelse: Det er normalt en god idé at gå tilbage og tjekke dit arbejde til en prøve, men fordi tiden er så begrænset til prøver i SHL-stil, vil du gerne fortsætte med at bevæge dig. Du vil miste flere point, hvis du lader spørgsmål stå ubesvarede, end du sandsynligvis ville få ved at tjekke dit arbejde.

 

Virksomheder, der bruger SHL-test

Dette er nogle af de mange virksomheder, der bruger SHL-psykometriske test:

Ernst & Young JP Morgan KPMG Toyota P&G EIB EPSO
Deutsche bank Barclays HSBC Amazon 3M Morgan Stanley Emirates
Capital One Accenture Ford UBS Oliver Wyman Irish Civil Service McKinsey
Goldman Sachs Valero Microsoft ExxonMobil FDM Group British Airways Aldi
American Express Rio Tinto Unilever Linklaters PepsiCo Norfolk Southern IBM
Marks & Spencer TD Bank IQVIA Vodafone Tesco Allstate BMO
Bristol-Myers Squibb Chubb JLL Adecco Heineken Wills Group Kärcher
High Potential Bombardier Sasri Valmet Campari Sonic Automotive Genea
Sunderland City FSCS Cundall CBA Novartis Capgemini

 

Sidste tanker om forberedelse til SHL-test

Test i SHL-stil kan virke overvældende. De kan være ret svære, og det er normalt at være nervøs. Når det er sagt, så gør øvelse det perfekte. Jo mere du forbereder dig, jo bedre vil du være stillet.

 


Disclaimer: SHL® is a registered trademark of SHL Group Ltd. SHL Group Ltd is not affiliated with Practice4Me or this website. This website solely provides information on how to prepare for job psychometric tests.

Øvelsesspørgsmål og svar på SHL-prøver

At øve sig til SHL-test er nøglen til at score højere og øge dine chancer for at få dit ønskede job. Vores team har udviklet prøvespørgsmål, så du kan opleve testspørgsmål om lignende emner. De følgende spørgsmål om egnethed fokuserer på nogle få hovedemner, der er almindelige i denne vurdering, såsom: numerisk ræsonnement, verbal ræsonnement og logisk ræsonnement.

 

Eksempelspørgsmål:

 1. Suzie’s blomsterbutik har udsalg på buketter af roser og tusindfryd i anledning af Memorial Day. Roser sælges for 5 $, og margueritter sælges for 4 $. Hvis Suzie solgte i alt 57 buketter og tjente i alt 253 $, hvor mange rosenbuketter solgte hun så?
  1. 25
  2. 32
  3. 28
  4. 12
 2. I betragtning af de to første udsagn er konklusionen: Lisas forældre kan ikke lide børn, der altid klager.
  Lisa kan aldrig lide de måltider, som hendes mor laver til hende.Lisas forældre kan ikke lide hende.

  1. Sandt
  2. Falsk
  3. Usikker
 3. Hvad må være sandt i betragtning af følgende udsagn? Alle ungkarle i New York bor i små lejligheder.
  Nogle gifte mænd i New York bor i små lejligheder.
  Ingen enlige kvinder i New York bor i lejligheder med et soveværelse.
  Nygifte kvinder i New York bor i mindre lejligheder end enlige kvinder.
  Alle mænd og kvinder i New York bor i lejligheder.

  1. De fleste mænd i New York bor i små lejligheder.
  2. Nygifte kvinder i New York bor i lejligheder med et soveværelse.
  3. Enlige kvinder i New York har højere lønninger end nygifte kvinder i New York.
  4. Alle enlige kvinder bor i lejligheder med mindst to soveværelser.
 4. Hvad er det næste tal i rækken?
  4, 6, 12, 20, _

  1. 28
  2. 30
  3. 24
  4. 32
  5. 36
 5. Dividér 504 med 0,18
  1. 2.88
  2. 28.8
  3. 280
  4. 2,800
 6. Brøken 1/9 er lig med:
  1. .011
  2. .111
  3. .133
  4. 0.166
 7. Hvad er 13 % af 698?
  1. 101.74
  2. 89.24
  3. 90.74
  4. 91.44
 8. Hvis en AUD i dag er lig med 0,88 EUR, hvor mange euro kan du så købe for 200 AUD?
  1. 188 EUR
  2. 88 EUR
  3. 27 EUR
  4. 176 EUR
 9. Vælg det billede, der bedst supplerer nedenstående mønster:
  CCAT Sample QuestionCCAT answer
 10. Hvilken figur kommer næst efter i serien?
  Free Cognitive Ability Test QuestionFree Cognitive Ability Test Answer
 11. Snakkesalig betyder
  1. Selvsikker
  2. Humørfyldt
  3. Udadvendt
  4. Snakkesalig
 12. Heftig betyder nærmest:
  1. Ivrige
  2. Apatisk
  3. Antagonistisk
  4. Vækket

 

Svar:

 1. A
 2. C
 3. D
 4. B
 5. D
 6. A
 7. C
 8. D
 9. E
 10. A
 11. D
 12. D

 

Hvordan scorer man SHL-test?

SHL-tests scorer med hovedvægten på nøjagtighed. Forkerte svar vil ikke påvirke din score negativt, men at springe et spørgsmål over vil have en dårlig indvirkning. Hvis du er usikker, er den bedste løsning derfor at gætte. SHL evaluerer dine resultater med to forskellige trin. I første omgang tæller de alle de spørgsmål, du har besvaret, og sammenligner dem med de korrekte svar. Dernæst tager de dine korrekte svar og beregner nøjagtigheden i forhold til færdiggørelsen. Dette oplyser i bund og grund arbejdsgiveren ikke kun om din egnethed inden for det pågældende område, men også om din konsekvens.

For eksempel:

Sally og Joe tager en SHL-test i numerisk ræsonnement. Sally gennemfører ti ud af de tyve spørgsmål og får alle svarene rigtige, mens Joe gennemfører alle tyve spørgsmål og får samme antal rigtige svar som Sally; hvem har fået den højeste score? Selv om de har den samme “rå score”, scorer Joe højere end Sally, fordi han har forsøgt at besvare flere spørgsmål og ikke blev straffet for forkerte svar.

 

Hvordan fortolker arbejdsgiverne scorer i SHL-testen?

Din rå score har kun ringe betydning, fordi arbejdsgiverne sammenligner din score med de andre kandidater, deres ansatte og en normgruppe for at fastsætte en standard. SHL giver virksomheden en række normgrupper, der er relevante for den stilling, du har søgt. Derefter omregnes din score til en percentil for at sammenligne din score med konkurrenternes score. Nogle arbejdsgivere kræver, at du scorer i en bestemt percentil; du skal f.eks. score i den 50. percentil, hvilket betyder, at du har præsteret bedre end 50 % af deltagerne i din normgruppe.

 

Hvad er SHL-normgrupper?

SHL har en række forskellige normgrupper, som arbejdsgiverne kan vælge imellem. Sammen med det område, du søger, kan din score også blive sammenlignet med dit erfaringsniveau. SHL-normgrupper kan inddeles i disse to kategorier:

SHL-branchenormgrupper
Regnskab og finansiel IT Offentlig service
Rådgivning Jura og juridisk rådgivning Detailhandel
Industri & produktion Pharma, Science & Healthcare Telecom & Media

 

SHL Occupation Level Groups
Administrator Junior Management Senior Kundekontakt
Kandidater Leder og faglærte Faglærte Teknisk
Junior kundekontakt Halvfaglært tekniker Faglært teknologi

 

Hvordan indberettes SHL-resultaterne til arbejdsgiverne?

SHL anvender et standardklassificeringssystem. Din samlede score sendes til arbejdsgiverne, men ansøgerne modtager ikke også denne information. I stedet får du en feedback-rapport, som beskriver din styrke i visse færdigheder på en skala fra 0-100, som er mærket med “A” til “E”. Karakterskalaen pr. færdighed følger disse retningslinjer:

 

SHL-karakterskala
Karakter Percentile Forklaring
A 90-100 Meget stærk
B 70-89 Stærk
C 30-69 Gennemsnitlig
D 10-29 Svag
E 0-9 Meget svagt

 

Hvad er en normalfordelingsgraf?

SHL’s feedback-rapport vil indeholde din placering på normalfordelingsdiagrammet i forhold til din normgruppe. SHL’s normalfordelingsdiagram ligner en klokkekurve, hvor 50 % er middelværdien og medianen for dataene. Normalfordelingen vil variere afhængigt af scoringer og normgrupper, hvilket betyder, at den heller ikke tager hensyn til din absolutte score. Med normalfordelingsgrafen kan du se, hvor mange personer der opnåede hvilke scorer i forhold til din score.

 

Hvilken score skal jeg have for at bestå SHL-testene?

Hver arbejdsgiver vil kræve, at du skal opfylde en anden benchmark eller holde deres ansøgere til en anden standard. Derfor er der ikke noget endegyldigt svar på dette spørgsmål. De fleste arbejdsgivere sætter dog pris på en stærk score eller en score på mellem 70 og 89 procent. Det bedste råd til at opnå en score over gennemsnittet er at øve sig, så du bliver fortrolig med SHL-testene og deres komponenter. Arbejdsgiverne er typisk på udkig efter de bedste, så hvis du scorer betydeligt højere end dine modstandere, er du i god form.