JYSK PLI test, Personlighedstest, Rekrutteringsproces og Online Forberedelse – 2024

Solving Aptitude Tests

Hvad er JYSK?

JYSK er en dansk møbelforhandler og boligbutik. Deres hovedkontor er beliggende i Brabrand, Danmark, med regionale hovedkontorer i Tyskland og andre lande med JYSK-butikker. De har lokationer i 23 lande i hele Europa, Storbritannien, Mellemøsten og Asien. Deres online butik leverer service til Canada. JYSK er en del af Lars Larsen-koncernen. Denne gruppe af virksomheder ejes og bliver stadig drevet af familien til JYSKs grundlægger, Lars Larsen.

JYSK beskæftiger omkring 35.000 mennesker på verdensplan. Du kan fremme din karriere med stillinger inden for kundeservice, detailhandel og virksomhedskontoret. For at gøre JYSK til et attraktivt sted at arbejde tilbyder JYSK en konkurrencedygtig fordelspakke. De tilbudte fordele kan variere afhængigt af det land, de befinder sig i, men omfatter typisk:

  • Sundhedsdækning
  • Barselsorlov
  • Betalt fritid
  • Performance bonusser
  • Butiksrabatter

 

Hvad er JYSKs ansættelsesproces?

Ansøgning

For at starte jobsøgningsprocessen skal du finde en stilling, der interesserer dig. JYSKs hovedhjemmeside fører dig til karrieresitet i dit valgte land. Derfra finder du den jobtitel, du er mest interesseret i og skal efterfølgende udfylde det online ansøgningsskema og indsende dit CV. Du kan uploade dit CV eller logge ind med LinkedIn eller Smart Profile.

 

JYSKs PI-vurdering

Inden for ca. en uge efter indsendelse af din ansøgning modtager du et link. Dette link er til et kort videointerview, som vil blive diskuteret i interviewsektionen, samt online vurderingstestene.

Online tests bruges til at sikre, at der bruges tid på de ansøgere, der har det bedste potentiale, og som er bedst egnet til jobbet der søges. Jobsøgende kan forvente at tage en kognitiv vurderingstest, såvel som en personlighedsundersøgelse.

 

PI kognitiv vurdering (PLI Test)

Predictive Index Cognitive Assessment, også kendt som PLI, vil blive brugt til at bestemme en persons kritiske tænkningsevner, evne til at lære og bruge ny information og evne til at forstå komplekse begreber. Testen indeholder 50 spørgsmål, og du har 12 minutter til at besvare så mange spørgsmål som muligt. Hele testen består af flervalgsmuligheder. Efter testens afslutning rsammenlignes din score med de andre testtagere for at bestemme den gennemsnitlige score. Testen bedømmes på en skala fra 100-450. En kombination af flere kognitive evner vil blive brugt til at bestemme din score.

  • Numerisk ræsonnement Nummerserier og ordproblemer vil blive brugt til at vise din færdighed med tal.
  • Verbalt ræsonnement Dette vil teste din læseforståelse og kommunikationsevner. Du bliver nødt til at identificere synonymer og antonymer, fortolke analogier og bruge information fra en kort passage for at komme til konklusioner.
  • Abstrakt ræsonnement Du bliver nødt til at bruge logik til at løse sekvenserne af former og matricer og finde lighederne ved forskellige figurer.

 

Personlighedsundersøgelse / PI adfærdsvurdering

Selv den bedste medarbejder vil ikke blomstre i det forkerte miljø. For at forhindre dette bruges personlighedsundersøgelser til at sikre, at potentielle ansættelser passer ind i teamet. Disse flervalgsmuligheder bruger femfaktormodellen til at opbygge en profil af dine styrker og svagheder. Profilen vil være baseret på underkategorierne af de fem store personlighedstræk. Disse træk er samvittighedsfuldhed, udadvendthed, neuroticisme, imødekommenhed og åbenhed. Din profil vil blive sammenlignet med en modelprofil for dit ønskede job.

Læs mere om PI Behavioral Test.

 

Interviews

Dit første interview til en stilling hos JYSK bliver et videointerview. Linket sendes samtidig med onlinevurderingerne. Dette videointerview vil være meget kort, muligvis så kort som to spørgsmål. Hvis dette interview og dine vurderingstestresultater er egnede, vil du blive inviteret til et personligt interview.

 

Hvordan forbereder man sig på JYSKs PI-vurderinger?

Få dig til at skille dig ud fra konkurrenterne ved at tage dig tid til at studere og gøre dig klar til eksamen. Arbejd med at løse ordproblemer og lær at identificere forskellige typer nummerserier. Du kan øge dit ordforråd med krydsord, samt læse et par siders faglitteratur et par minutter om dagen. Brug apps, der er designet til at styrke den kognitive funktion som et værktøj. Mange af disse er tidsbestemte, hvilket også vil vænne dig til at tage prøver under pres.

For at give ansættelsesteamet ægte indsigt i din arbejdsstil og personlighed skal du være ærlig på personlighedsopgørelsen. Hvis man prøver på at “snyde” med testen ved at svare på en måde, du synes er positiv, kan det føre til ubalancerede og uønskede resultater. Ærlighed og professionalisme er det vigtigste at huske, når man tager personlighedstest.

 


screeening