Danske Bank PLI test, Personlighedstest, Rekrutteringsproces og Online Forberedelse – 2024

Aptitude Employment Tests Prep

Hvad er Danske Bank?

Danske Bank blev grundlagt 5. oktober 1871, og har sit hovedsæde i Holmens Kanal, København. Det er et aktieselskab på NASDAQ, med pæne resultater. Hele 15,1 mia. lød omsætningen på i 2019. De mange milliarder skyldes at de er Danmarks største bank og finansielle koncern. Du finder blandt andet banken i Finland, Norge, Sverige og selvfølgelig Danmark.

Koncernen Danske Bank, består af Danica Pension, Danske Capital, Nordania Leasing, Realkredit Danmark og Home. I dag beskæftiger koncernen Danske Bank over 20.000 medarbejdere, hvilket gør det til en af de største arbejdspladser på det danske marked, med en bred vifte af forskellige jobs. Du finder IT, HR, Business Analyst, Sales, Kundeservice, Legal, Quality Control, Forretningsudvikling og mange forskellige typer af arbejde indenfor den samme industri.

Navnet Danske Bank kom først til verden i år 2000, efter en lang række af fusioner af små til mellem store virksomheder. Netop af denne grund, har virksomheden fået den størrelse som den har i dag, og har et par store ejere bag sig, som AP Møller Mærsk, som ejer 20% af aktierne i firmaet.

 

Hvad er Danske Banks rekrutteringsproces?

For at ansøge nemmest, og hurtigst, bør du gå direkte til danskebank.com hjemmeside, her kan du ansøge en masse jobs, da Danske Bank altid leder efter nyt talent. Du kan ansøge direkte på jobbet, hvor du skal indtaste din e-mail, og herefter får du en profil, samt bliver opdateret med nye jobmuligheder.

Du skal uploade dit CV, samt referencer via din profil, husk at holde den opdateret såfremt du vil søge fremtidige job. Du finder også Danske Bank jobs via diverse Job sider, men det er altid den bedste løsning at ansøge direkte på hjemmesiden.

 

Interview processen & Tests

 • Indkaldelse til samtale (Uge 1) en uge efter ansøgningsfristen får du besked om, hvorvidt du vil blive indkaldt til en samtale. For nogle stillinger for kandidater arrangerer de rekrutteringsseminarer i løbet af ansøgningsperioden, dvs. også før ansøgningsfristen.
  Allerede her er det vigtigt at forbedrede dig på de opkommende tests du vil modtage, her kan du med fordel tage PI Kognitive Assessment som hjælper dig igennem de kommende prøver.
 • Danske Bank Interview 1 (Uge 1-2)De indkalder dig til en individuel samtale eller til et rekrutteringsseminar. I begge tilfælde vil du få flere oplysninger om graduateprogrammet, stillingen og instituttet. Du vil deltage i en individuel samtale med den ansættende leder og en anden person fra afdelingen.
  Husk at forberede dig til samtalen:
  • Læs jobbeskrivelsen og din ansøgning.
  • Få flere oplysninger om den afdeling, som du har søgt ind på.
  • Overvej, hvilke kvalifikationer du vil fremhæve.
  • Forbered dine svar på spørgsmål om din motivation. Hvorfor har du søgt?
  • Forbered, hvilke spørgsmål du vil stille.

  Danske Bank bruger online test til vurdering før ansættelse som en del af ansættelsesprocessen. Testresultaterne giver yderligere indsigt i, hvor hurtigt du kan lære en ny rolle, og hvor godt du vil passe ind i virksomhedskulturen. Vurderingerne er en kombination af kognitive test og personlighedsundersøgelser.

 • Danske Bank Interview 2 (Uge 2-3)
 • Kontrakt (Uge 3-4) – Du modtager din kontrakt ca. fem dage efter, at du har modtaget jobtilbuddet pr. telefon.

 

Danske Bank Tests

 • PI Kognitive AssessmentPI Kognitive Assessment, tidligere også kendt som Professional Learning Indicator, PLI eller PI LI Assessment, er designet til at teste jobsøgendes og kandidaternes ræsonnementsevner og andre bløde færdigheder, som er svære at kvantificere på et CV. Den hjælper arbejdsgiverne i ansættelses- og screeningsprocessen. Denne psykometriske online-test tager ca. 12 minutter og består af 50 spørgsmål. Den tester tre forskellige områder af ræsonnement: numerisk, verbal og nonverbal. Disse vil blive diskuteret i detaljer nedenfor i afsnittet om forberedelse til PI Kognitive Assessment.
 • Personlig profilanalyse Dette er en psykometrisk test, der bruges til at vise, hvilke af dine karaktertræk der er dominerende, og hvor godt du passer til deres ideelle medarbejderprofil. Hver stilling i virksomheden vil have en anden profil, baseret på de karaktertræk, som de finder fører til de medarbejdere, der har størst succes i det pågældende job. Denne multiple-choice-test måler Dominans, Indflydelse, Stabilitet og Overholdelse.
 • Cubiks Logiks-testene
 • PAPI Personlighedstest

Du skal derfor øve dig en del på deres tests inden du møder uforberedt op til disse test. Du kan derfor med god samvittighed bruge lidt ekstra tid på at øve dig til tests med vores forbederelsespakker.

 

Hvordan forbereder jeg mig på Danske Banks Tests?

For de fleste stillinger for kandidater vil vi invitere udvalgte ansøgere til en mere grundig samtale, der varer mellem 60 og 90 minutter. Inden denne samtale vil du modtage et online-link til en personlighedstest og en generel test. Du vil blive interviewet af den ansættende leder og en HR-partner. Formålet er at gå i dybden med din individuelle profil og dine arbejdsrelaterede præferencer.

Det er en god idé at vide præcis hvad man går ind til, før man går ind til det. Du får derfor præcis de hjælpepakker og redskaber du skal bruge for at kunne bestå disse tests med lethed, og ramme den rigtige profil. Du skal selvfølgelig altid være dig selv, men en forberedt version af dig selv, er altid den bedste version.

Det er vigtigt at holde hovedet koldt under en test, for at forbedre dine resultater i sidste ende.

 


screeening