Online forberedelse til Carlsberg psykometriske test, ansættelsesproces og interviews – 2024

Solving-Aptitude-Tests

Carlsberg – hvem er de?

Carlsberg er en af verdens førende bryggerier og producenter af øl og andre drikkevarer. Grundlæggeren bag Carlsberg, Jacob Christian Jacobsen, blev født i 1811. Da hans far dør i 1835, overtager J.C. Jacobsen faderens bryggeri. Han er meget passioneret omkring øl, samt videnskaben bag det og gør det til hans livs rejse, for at forbedre kvaliteten af øl.

I 1847 opførte J.C. Jacobsen sit første dampdrevne bryggeri i Valby og fremstillede det første bryg d. 10. november. Bryggeriet bliver opkaldt efter hans femårige søn, Carl, samt placeringen på Valby Bakke – Carlsberg.

I 1875 kom der en fornyelse i form af J.C. Jacobsens etablering af Carlsberg Laboratoriet, hvilket er en selvstændig del af forskningsafdelingen. Ved hjælp af forskningen blev det nu muligt at producere ensartet øl i form af kvalitet og smag.

 

Ansættelsesprocessen hos Carlsberg:

Carlsberg bruger 3 former for vurderingstests i ansættelsesprocessen:

  • SJT (situationsbaserede vurderinger)
  • Personlighedstests
  • Kognitive evnetests

Inden du sender din ansøgning og CV afsted, bør du sætte dig ind i hvad det er Carlsberg søger hos medarbejderen. Det er altid en god idé at læse hele jobopslaget igennem og generelt læse op på hvad Carlsberg er for en virksomhed og hvilke værdier de har. Virksomhedernes egne hjemmesider er som regel det bedste sted at starte.

Du indsender din ansøgning og CV via knappen ”Apply” på deres hjemmeside. Herefter vil du få tilsendt vurderingstestene og hvis du er heldig at bestå dem, kan du blive inviteret til et interview. Formålet med interviewet er at få en idé om dine kvalifikationer, din erfaring, samt dine personlighedstræk.

Vurderingstestene er opstillet til at bedømme dine evner og færdigheder og hvordan de vil passe ind på arbejdspladsen. På denne måde kan Carlsberg sikre sig, at de ansætter den bedste kandidat til stillingen.

 

Psykometriske Test hos Carlsberg

SJT (situationsbaserede vurderinger)

SJT vurderingstesten er en metode, som bruger realistiske scenarier i form af arbejdsrelaterede situationer. Dette betyder, at SJT vurderingstestene er med til at vurdere om en ansøger har de kvalifikationer og evner, som jobbet kræver.

Disse vurderingstests vil præsenterer dig for situationer, som du højst sandsynligt vil kunne komme til at opleve, hvis du bliver ansat. En SJT vurderingstest har til formål at få kendskab til, samt vurdere din reaktion og dømmekraft i eventuelle konflikter og andre relaterede arbejdssituationer.

Afhængig af hvad du svarer på spørgsmålene, så vil det hjælpe virksomheden med at vurderer og analyserer, hvordan du reagerer på dem.

 

Personlighedstest:

Rigtig mange virksomheder bruger personlighedstests, i en eller anden udstrækning, til at danne sig et billede af hvem du er som person og om du passer ind i den givne stilling. Personlighedstests kan give arbejdsgiveren et billede af din kommunikationsstil, personlighed, hvordan du opfatter og reagerer på forskellige situationer og scenarier.

Der kan opstå to typer af spørgsmål, som du vil blive stillet:

  • Ipsative spørgsmål
  • Normative spørgsmål

 

Ipsative spørgsmål er en type spørgsmål, hvor man bliver bedt om at vælge mellem forskellige udsagn og angive, hvilke man er mest enig i og hvilke man er mindst enig i. Denne type spørgsmål tvinger dig til at foretage valg og prioritere mellem forskellige udsagn eller påstande, i stedet for at bede dig om at vurdere hver påstand individuelt. Dette kan bruges til at evaluere præferencer, værdier eller holdninger i forhold til de udsagn, der præsenteres.

Normative spørgsmål er spørgsmål, der vedrører, hvad der bør være eller hvad der anses for at være rigtigt eller forkert, godt eller dårligt, moralsk eller umoralsk. Disse spørgsmål involverer ofte værdidomme og normer. De går ud over beskrivelsen af fakta og søger i stedet at afgøre, hvad der er ønskeligt eller retfærdigt i en given situation. De kan omfatte etik, moral, politik, sociale normer og andre områder, hvor der findes forskellige synspunkter eller holdninger.

 

Kognitive evnetests

Kognitive evnetests er psykologiske tests, der er designet til at måle kandidatens kognitive evner og intellektuelle funktioner. Disse tests evaluerer kandidatens mentale kapacitet og evne til at løse problemer, tænke abstrakt, huske information, forstå komplekse koncepter, logisk ræsonnere og udføre andre kognitive opgaver.

De kognitive evnetests er strukturerede og standardiserede, og de består typisk af en række opgaver eller spørgsmål, der skal besvares inden for en bestemt tidsramme. Testene kan omfatte verbale opgaver, som ordforråd, analogi og ordforståelse, matematiske opgaver som talrækker og problemløsning, firgurdrejning og mønstergenkendelse, hukommelsesopgaver og meget mere.

 

Hvordan kan du bedst forberede dig på en samtale til Carlsberg?

Det er afgørende at forberede sig grundigt til en jobsamtale for at øge dine chancer for succes. Du kan med fordel forberede dig bedst til en jobsamtale hos Carlsberg ved at sørge for at have en god forståelse for Carlsbergs virksomhed, deres historie, værdier og produkter. Desuden er det vigtigt, at du sætter dig ordentligt ind i jobbeskrivelsen, for at forstå de specifikke krav og kvalifikationer, som de søger.

 

 


screeening