Øvelse i test i numerisk ræsonnement: Prøve spørgsmål og tips

Numerical Reasoning Practice Test Questions for Practice

Medarbejderne er uden tvivl en virksomheds vigtigste aktiver. Dårlige ansættelsesbeslutninger kan koste virksomheder titusindvis af dollars hvert år, for ikke at nævne nogle skjulte omkostninger som tab af moral og produktivitet. Derfor er virksomheder over hele landet begyndt at investere i test i numerisk ræsonnement.

En leder vil meget hellere bruge 100 dollars på at finde en god medarbejder nu end at bruge 3 måneder på at oplære en person, der vil forlade virksomheden et par måneder senere. Selv om det er meget svært at vide med sikkerhed, om en bestemt person passer godt ind, hjælper psykometriske tests med at indsnævre valgmulighederne betydeligt.

Som kvalificeret og talentfuld jobsøgende vil du gerne sikre dig, at du formidler dine færdigheder og resultater til potentielle arbejdsgivere. De fleste ansættende chefer kigger dog ikke engang på profiler, før de har bestået screeningsprøverne. Så det er i din bedste interesse at tage vurderingerne alvorligt.

Nedenfor vil vi diskutere numeriske ræsonnementstests nærmere og tale lidt om, hvilke spørgsmål du kan forvente, og hvordan du bedst kan forberede dig til testen.

 

Hvad er en test i numerisk ræsonnement?

Numerisk ræsonnement virker som et ret tvetydigt begreb, men meget enkelt refererer det til matematiske evner i almindelighed.  Mange virksomheder ser på, om potentielle nye medarbejdere kan bevise en grundlæggende kompetence, da medarbejdere normalt skal manipulere tal i en eller anden form, mens de er på kontoret.

Test af numerisk ræsonnement forud for ansættelsen er tidsbestemte multiple-choice-tests, som oftest tages online. Hvis de ansættende ledere er bekymrede for snyd, kan de bede dig om at tage testen i et evalueringscenter med tilsyn. Testene tager normalt ikke længere end ca. en time, og i de fleste tilfælde er det mere end tilstrækkeligt med et gymnasieniveau i matematik.

Her skal du ikke beskæftige dig med abstrakte matricer eller afledninger. I en test i numerisk ræsonnement vil du støde på problemer, som du kan støde på, når du beskæftiger dig med privatøkonomi, dataanalyse og virksomhedsstyring. Hvis du har glemt dine kvadratiske ligninger og trigonometriske funktioner, så tag en dyb indånding. Her har vi at gøre med konkrete begreber og problemer fra den virkelige verden, der involverer grafer, tabeller, gennemsnit og sandsynlighed. Tag et kig på nogle af vores eksempler på spørgsmål, hvis du vil have en bedre idé om, hvad du kan forvente.

 

Hvordan forbereder man sig til en egnethedsprøve i numerisk ræsonnement?

Hvis du ikke har kigget på algebra siden du var nyuddannet, kan dine færdigheder være rustne, og det vil helt sikkert ikke hjælpe dig at gennemgå et par formler før prøven.

Den bedste måde at forberede sig til en test i numerisk ræsonnement på er at øve dig så meget som muligt. Du kunne åbne din gamle geometri-lærebog, hvis du stadig har den, men du ville ikke bruge din tid effektivt. Øvelsesspørgsmål vil give dig en bedre idé om, hvad du ved, og hvad du har brug for at gennemgå.

Prøv dig frem med nogle af vores gratis testspørgsmål og svar til test i numerisk ræsonnement for jobsøgende for at øve dig. Jo mere du gør, jo mere vil du blive fortrolig med den type spørgsmål, du vil støde på i testen. Øvelse gør trods alt mester!

 

Sidste tanker om test i numerisk ræsonnement

Du bør ikke stresse uendeligt over test i numerisk ræsonnement. De fleste af dem er ret ligetil, og kun få af dem er virkelig svære. På den anden side bør du heller ikke tage dem for let på dem.

En dårlig score er stadig en dårlig score. Sørg for at tage dig tid til at forberede dig med nogle øvelsesspørgsmål for at genopfriske nogle begreber, du måske har glemt, og gør dig lidt bekendt med testens struktur, så du ikke bliver overrasket på den store dag.

 

Spørgsmål om numerisk ræsonnement:

Der findes mange prøver i numerisk ræsonnement, og ingen af dem er helt ens. Når det er sagt, tester de fleste vurderinger de samme grundlæggende begreber. Nedenfor finder du en liste over spørgsmålstyper, som du vil støde på i de fleste prøver.

 

Grundlæggende talforståelse:

Du skal demonstrere et kendskab til grundlæggende regnefærdigheder, uanset hvilken prøve du tager. Fra simpel aritmetik til eksponenter, kvadratrødder og brøker – disse spørgsmål vil teste, hvor godt du kan håndtere tal og ligninger. Nogle gange vil du blive præsenteret for en ligning, og andre gange vil du blive stillet over for et ordproblem. Uanset hvad, forventes det, at du ved, hvilke beregninger du skal foretage for at finde løsningen.

 

Forholdstal:

Et forhold sammenligner to forskellige værdier: del til del, del til hele eller hele til hele. Du kan f.eks. sammenligne antallet af piger i en klasse med antallet af drenge, antallet af piger i en klasse med det samlede antal elever eller antallet af elever i anden klasse med antallet af elever i tredje klasse. Læs mere om forholdstal.

 

Procentdele:

En procentdel er en måde at udtrykke en brøk eller en decimal på. Mens en brøk kan have et hvilket som helst tal i nævneren, skal en procentdel dog være ud af 100. Vi bruger procenter til at beregne rabatter, drikkepenge og skatter. Øv dig i spørgsmål om numeriske procenter.

 

Valutaomregning:

Hvis du rejser eller foretager internationale indkøb, skal du vide, hvordan du omregner penge til forskellige valutaer. Disse spørgsmål giver dig valutakurserne for flere lande og beder dig om at omregne et beløb i en valuta til en anden. Få mere at vide om spørgsmål om valutaomregning.

 

Kritisk ræsonnement:

I prøver med numerisk kritisk ræsonnement bliver du bedt om at indhente oplysninger udefra og trække på din kreativitet for at finde svaret. Disse spørgsmål er langt fra ligetil og minder mere om gåder end om ligninger. Du er nødt til at tænke ud af boksen, hvis du vil sikre dig en samtale. Du kan forvente denne type test fra virksomheder som Google og Intel.

 

Grafer:

Testene i numerisk ræsonnement vurderer din evne til at analysere data. Hvis en test er designet til et meget specifikt erhverv eller område, som f.eks. finans, kan du blive præsenteret for relevante data og blive bedt om at drage konklusioner baseret på din tidligere viden. I de fleste tilfælde vil graferne dog indeholde oplysninger om forskellige uvedkommende emner, og du skal besvare spørgsmål udelukkende på baggrund af det, du får vist. Læs mere om grafer i test i numerisk ræsonnement.

 

Tabeller:

Avancerede ræsonnementsprøver om f.eks. befolkninger, offentlige budgetter og ernæring. Du skal studere dataene omhyggeligt og besvare spørgsmål baseret på det, du ser. Spørgsmål om tabeller vil typisk bede dig om at finde procenter, procentvis stigning eller fald og ændringshastighed.

 

Avanceret ræsonnement:

De fleste prøver i numerisk ræsonnement kræver ikke meget mere end et gymnasieniveau i matematik. Men hvis du søger en stilling i et højteknologisk firma eller et konsulentfirma, skal du vise et langt mere avanceret kendskab til matematik. Avancerede ræsonnementsprøver kan bede dig om at udføre komplekse algebraiske eller trigonometriske ligninger.

 

Talrækker:

I spørgsmål om talserier får du en liste over tal og bliver bedt om at angive det næste tal i rækken. Disse talserier kan være aritmetiske eller geometriske, eller de kan anvende en helt anden regel. Det er din opgave at afgøre, hvordan serien er udformet.

 

Ikke-beregner:

De fleste test i numerisk ræsonnement giver dig mulighed for at bruge en lommeregner. Visse prøver skal dog aflægges uden brug af en lommeregner.

Typisk vurderer disse prøver din evne til at udføre ligninger i hovedet hurtigt og præcist. Selv om det virker som om, at alle bruger lommeregner i dag, skal mange fagfolk kunne addere, trække fra, gange og dividere på stedet. Få mere at vide om numeriske spørgsmål uden for regnemaskiner.

Test i numerisk ræsonnement F.A.Q.

Har du stadig nogle uafklarede spørgsmål? Her er svarene på nogle af vores mest stillede spørgsmål.

 

Er test i numerisk ræsonnement vigtige?

En god karakter i en test i numerisk ræsonnement vil ikke nødvendigvis give dig jobbet, men det kan give dig en samtale. Virksomheder bruger test i numerisk ræsonnement til at screene kandidater.

Fordi ansættelser er så konkurrencepræget i dag, modtager store virksomheder ofte en overflod af ansøgninger. I stedet for at bede personaleafdelingen om at sortere hundredvis af ansøgninger, beder virksomhederne kandidaterne om at tage en række test forud for ansættelsen. En leder fastsætter en grænse, og kun de kandidater, der opnår denne grænse, går videre til næste trin i ansættelsesprocessen.

En ekstraordinær karakter kan hjælpe dig til at skille dig ud, men typisk betragtes en bestået karakter som en bestået karakter, uanset hvor høj den er.

 

Hvorfor skal jeg tage en test i numerisk ræsonnement?

Inden for mange områder spiller test i numerisk ræsonnement en afgørende rolle i forbindelse med ansættelsesbeslutninger. Sygeplejersker og læger skal f.eks. have en stærk baggrund i matematik, hvis de skal tage sig af patienter.

 

Hvordan ved jeg, hvad en god score er?

Du vil ikke nødvendigvis vide, hvad en god score er. I mange tilfælde angiver det firma, der sælger testen, anbefalede pointintervaller. En leder kan dog frit vælge det tal, som han eller hun mener er den nedre grænse for interesserede ansøgere.

Hvad der betragtes som en bestået score for den samme test, kan ændre sig afhængigt af konteksten. Forskellige virksomheder fastsætter forskellige standarder, og selv ledere fastsætter selv forskellige standarder for forskellige stillinger.

Hvis du vil vide, om dine øvelsesprøver lå inden for rækkevidde, bør du søge efter gennemsnitsscorer efter erhverv. Disse lister er normalt ret præcise, og de fleste virksomheder, der udarbejder psykometriske test, tilbyder et sådant skema på deres websted. Selv om ledere stadig kan beslutte, at de foretrækker en lidt højere eller lavere score for potentielle medarbejdere, bør disse værdier give dig en ret god idé om, hvor du skal ligge, hvis du vil komme i betragtning til stillingen.

 

Kan jeg bruge en lommeregner?

Medmindre andet er angivet i vejledningen, bør du kunne bruge en lommeregner til din test i numerisk ræsonnement. I nogle prøver er det dog forbudt at bruge en lommeregner. Andre prøver kræver slet ikke brug af en lommeregner.

Hvis du ikke er sikker på, om du får brug for en lommeregner eller ej, bør du alligevel medbringe en lommeregner. De fleste psykometriske test er tidsbestemt, og du vil være i en ulempe, hvis du skal foretage alle dine beregninger i hovedet eller på papiret.

Sørg for, at du medbringer både en simpel og en videnskabelig lommeregner, når du tager af sted til assessmentcentret, hvis du rent faktisk skal til en kontrolleret prøve. Videnskabelige lommeregnere er ikke altid tilladt, og hvis din kontrollant forbyder dig at bruge en, skal du have en standard lommeregner med fire funktioner med som backup.

Du bør ikke have brug for en grafisk lommeregner, medmindre du skal til en avanceret prøve i numerisk ræsonnement. Hvis du skal til en avanceret test i numerisk ræsonnement, skal du vide, at kontrollanterne har ret til at frigøre din lommeregner, før testen begynder.

 

Kan jeg forberede mig på en test i numerisk ræsonnement?

Mange jobsøgende antager, at prøver i numerisk ræsonnement er uforudsigelige, og at det ville være spild af tid at læse dem. Det er sandt, at hvis du har gabende huller i din viden, vil du sandsynligvis ikke kunne kompensere i løbet af et par dage.

Når det er sagt, kan og bør du forberede dig på din test i numerisk ræsonnement. Virksomhederne antager, at en vis procentdel af ansøgerne slet ikke gider at gennemføre egnethedsprøverne. Hvis du vil imponere dine fremtidige arbejdsgivere, skal du igennem prøverne, og hvis du bruger tid på at tage prøverne, vil du gerne vide, at du ikke har spildt din tid.

Øvelsesspørgsmål vil give dig en ret god idé om, hvad du kan forvente, og hvor godt forberedt du er. Disse prøvespørgsmål vil også hjælpe dig med at gøre effektiv brug af den begrænsede tid, du har til rådighed.

 

Hvilke bedømmelsesfirmaer bruger numeriske tests?

Formler til numerisk ræsonnementstest:

Nedenfor har vi listet nogle af de formler, som du måske vil finde nyttige. Denne liste er på ingen måde udtømmende, men den burde være rigeligt til at hjælpe dig i gang.

Formel for afstand:

d=rt

Gennemsnitsformel:

Gennemsnit = summen af elementer/antal elementer

Opsparede renter:

I=Pr^t

Procentvis ændring:

Ændring i %=(ændring/opr.) x100

Ændringssats:

M=(y2-y1)/(x2-x1)

 

Gratis PDF-test til numerisk ræsonnement

Øvelse vil hjælpe dig med at få topkarakter i egnethedstests, så download vores gratis PDF-test med 15 spørgsmål om numerisk ræsonnement og begynd at øve dig.

 

Numerisk ræsonnement Prøvespørgsmål:

Nedenfor finder du et par online-øvelsesopgaver, som kan hjælpe dig i gang. Behandl disse spørgsmål som en diagnose. Prøv at løse dem på egen hånd for at se, hvor du står, og hvor meget mere forberedelse du skal gøre, inden du tager til assessmentcentret.

 

 1. Jaimie har fundet en bank, der tilbyder 3 % rente årligt på opsparingskonti. Jaimies søster Angie finder en anden bankkonto, der tilbyder 3,75 % rente årligt. Hvis de begge investerer 500 dollars i dag, og ingen af dem rører bankkontiene i ti år, hvor mange flere penge vil Angie så have ved udgangen af de ti år?
  1. $34.78
  2. $722.52
  3. $671.96
  4. $50.56
 2. Fleurs skønhedsprodukter tilbyder nu 35 % mere shampoo i hver flaske. Hvis de nu har 26 oz., hvor meget havde de så oprindeligt?
  1. 65 oz.
  2. 9 oz.
  3. 1oz.
  4. 26oz.
 3. Claires biologiklasse i 10. klasse, der består af 18 elever, fik et gennemsnit på 85 % på deres eksamen i fællesskab. Men Brian, som fik 100 %, fik en meget højere score end resten af sine klassekammerater. Hvis fru Claire fjerner Brians score fra gruppen, hvad er så det nye gennemsnit?
  1. 1
  2. 2
  3. 6
  4. 3
 4. Hvad er det manglende tal i denne serie?
  2, 5, 5, 15, 8, 45, X

  1. 45
  2. 11
  3. 135
  4. 9
 5. Hvis en amerikansk dollar i dag er lig med 0,88 euro, hvor mange euro kan du så købe for 200 dollar?
  1. 188 EUR
  2. 88 EUR
  3. 27 EUR
  4. 176 EUR

 

Svar:

 1. 50,56 $- Ved hjælp af formlen I=pr^t kan du finde den renters rente, der er optjent for begge konti. Du skal blot sørge for at tilføje en 1 til renten. Ellers ender du med kun at få renten og ikke det samlede kontantbeløb på kontoen.
 2. 19,26 oz. – Du ville have været nødt til at gange det oprindelige beløb med 1,35 for at komme frem til tallet 26. Så for at finde det oprindelige beløb dividerer du 26 med 1,35 for at finde det oprindelige beløb.
 3. 84,1 %- Brug gennemsnitsformlen til at bestemme summen af alle elevernes karakterer. Træk derefter 100 fra dette beløb og find det nye gennemsnit eksklusive Brian. Sørg for ikke at glemme at dividere med 17 og ikke 18.
 4. 11-Den serie bruger to forskellige regler. Hver ulige termin stiger med tre, mens hver lige termin stiger 3 gange.
 5. 176 EUR Multiplicer 200 USD med 0,88 EUR for at finde dit svar. Alternativt kan du opstille et forholdstal og løse det.

 

Nyttige videoer

Vi har samlet nogle nyttige videoer med tips og øvelsesmaterialer til dig: