Abstrakt Ræsonnement Test: Gratis Øvelsesspørgsmål – 2024

Aptitude Tests Preparation

Hvis du er færdiguddannet eller jobsøgende, bliver du måske bedt om at tage en vurdering af abstrakt ræsonnement på et tidspunkt, når du søger job. Disse psykometriske test forud for ansættelse er designet til at teste din intelligens og foretage en retfærdig vurdering af dit potentiale. Disse onlinevurderinger, der også er kendt som en test for induktiv ræsonnement eller en test for figural ræsonnement, er din nøgle til en samtale.

Vi har sammensat en kort gennemgang af testen, og vi har endda inkluderet en test i abstrakt ræsonnement med svar på vores øvelsesfaneblad. Når du er færdig med at læse denne side, skal du sørge for at klikke over og prøve at løse spørgsmålene selv.

 

Hvad er en test i abstrakt ræsonnement?

En test i abstrakt ræsonnement evaluerer din induktive logik. Det vil sige din evne til at genkende mønstre, analysere data og skabe sammenhænge. Din evne til abstrakt ræsonnement er direkte forbundet med grundlæggende, flydende intelligens og har intet at gøre med din uddannelse eller dit modersmål.

I en test for abstrakt ræsonnement får du vist en række figurer arrangeret i enten en rækkefølge eller en matrix, og du bliver bedt om at identificere den manglende figur i puslespillet. Alternativt kan du blive bedt om at vælge, hvilken af flere figurer der ikke følger mønsteret, eller om at sortere forskellige genstande i to forskellige grupper.

Disse tidsbestemte online-tests hjælper arbejdsgiverne med at vide, hvilke medarbejdere der kan løse problemer, lære nye færdigheder og påtage sig flere ansvarsområder med lethed. Forskning viser, at intelligens er direkte forbundet med professionel succes, og store virksomheder vil gerne vide, at de bedste talenter er med til at flytte deres bundlinje.

 

Hvordan forbereder man sig til en abstrakt eksamen?

Abstrakte ræsonnementsprøver er designet til at teste din intelligens, men desværre er testspørgsmålene ikke ligefrem intuitive. Disse spørgsmål er langt fra enkle, men kræver en smule strategi og en masse koncentration. Hvis en potentiel arbejdsgiver har bedt dig om at tage en eksamen i abstrakt ræsonnement, vil du ikke komme uforberedt.

Du skal tage dig tid til at øve dig på spørgsmål om abstrakt ræsonnement, inden du går i gang med testen. I løbet af denne øvetid skal du sikre dig, at du er fortrolig med de forskellige spørgsmålstyper, og at du ved, hvordan du finder svaret så hurtigt som muligt.

Abstrakte prøver handler lige så meget om hurtighed som om nøjagtighed. Hvis du ikke kender de genveje og hemmeligheder, der er nødvendige for at finde løsningen så hurtigt som muligt, er du i en ulempe.

 

Tips til spørgsmål om abstrakt ræsonnement:

Se disse tips til at løse abstrakte ræsonnementsspørgsmål, inden du tager ud til assessmentcentret. Du vil ikke begynde at øve dig i abstrakt ræsonnement, før du har hørt vores råd. Vi har trods alt begået fejlene, så du ikke behøver at gøre det.

 1. Start fra slutningen: Hvis du er forvirret, så prøv at se på problemet fra slutningen. Måske kan du se mønsteret springe ud til dig, hvis du ser på det fra den modsatte retning. Hvis du stadig ikke kan se det, så prøv at kigge på hvert enkelt stykke enkeltvis. Det kan tage dig et par forsøg at finde ud af præcis, hvad mønsteret er, men du har langt større chance for at knække koden ved at arbejde metodisk end intuitivt.
 2. Kig efter større og mindre mønstre: I de fleste abstrakte sekvenser og matricer vil du have både et major- og et minor-mønster. Det store mønster vil være ret let at få øje på. Du skal dog ikke vælge svaret med det samme. Sørg for, at du fuldt ud forstår, hvordan hver komponent udvikler sig, før du går videre til det næste spørgsmål.
 3. Nogle gange arbejder to dele sammen: Hvis mønsteret ikke dukker op med det samme, og du ikke kan finde ud af det ved at se på én del ad gangen, så tjek, om to dele arbejder sammen. Det er muligt, at den ene brik følger bevægelserne af en anden brik, der enten bevæger sig horisontalt eller vertikalt.

 

Afsluttende tanker om abstrakte ræsonnementstests:

Er du stadig bekymret over din egnethedsvurdering? Klik over til fanen spørgsmål lige nu og begynd at forberede dig med vores prøveeksempel på abstrakt ræsonnementstest! Prøv spørgsmålene på egen hånd, og tjek derefter dit arbejde med de svar, der er trykt nedenfor.

 

Eksempel på spørgsmål:

Vælg det mønster, der bedst udfylder sekvensen eller matrixen.

 1. Inductive Reasoning Test Question 1Inductive Reasoning answer 1
 2. Inductive Reasoning practice Test question 2Inductive Reasoning answer 2
 3. Inductive Reasoning question 3Inductive Reasoning answer 3
 4. Inductive Reasoning Test prep question 4Inductive Reasoning answer 4
 5. Inductive Reasoning Test question 5Inductive Reasoning answer 5

 

Svar

 1. B
 2. C
 3. A
 4. D
 5. B