Test af kognitive evner: Gratis online øvelse og tips – 2024

Job Aptitude Tests Preparation

Kognitive færdighedstests er vurderinger forud for ansættelse, som gives til kandidater og jobsøgende under interviewprocessen. Disse onlineprøver er designet til at teste grundlæggende flydende intelligens og tester, hvor godt ansøgerne kan løse problemer, skabe forbindelser, genkende mønstre og tale præcist.

Store virksomheder bruger kognitive vurderingstests som screeningsværktøjer, når de ansætter nye medarbejdere, for at fjerne ukvalificerede kandidater og udvælge de bedste talenter. Fordi CV’er ligner hinanden mere eller mindre, fungerer disse tests som udligningsværktøjer, der gør det muligt for dig at adskille dig fra konkurrenterne og fange lederens opmærksomhed.

 

Hvad er en kognitiv test?

Kognitive tests er grundlæggende intelligenstests, der er designet til at teste både flydende og krystalliseret intelligens. Du vil ikke kun blive bedt om at besvare spørgsmål om abstrakte mønstre og former, men du vil også blive bedt om at definere ord og løse grundlæggende matematiske opgaver.

Selv om kognitive egnethedstests generelt er ret ligetil, kan de være meget vanskelige. Nedenfor finder du en hurtig liste over spørgsmål, som du kan forvente at se i prøven.

Verbal ræsonnement:

 • Ordforråd
 • Analogier

 Numerisk ræsonnement:

 • Grundlæggende aritmetik
 • Forhold og procenter
 • Ordproblemer
 • Talrækker

 Abstrakt ræsonnement:

 • Sekvenser
 • Matricer

Logik:

 • Syllogismer

 

Hvorfor skal jeg tage en vurdering af kognitive evner?

Store virksomheder mister hundredtusindvis af dollars på grund af dårlige ansættelser og dovne medarbejdere. De investerer i ansættelsesprocessen, fordi de ved, at lidt tid og kræfter, der bruges under rekrutteringsprocessen, vil betale sig senere.

Ifølge forskning er intelligens direkte forbundet med professionel succes. Klogere medarbejdere lærer nye færdigheder hurtigere og kan håndtere en større arbejdsbyrde. Selv om personlighed og hårdt arbejde også er vigtigt, er intelligens ekstremt vigtig på arbejdspladsen.

 

Hvordan forbereder man sig til en kognitiv test online?

For at forberede dig til en kognitiv test online bør du gennemføre nogle timede øvelsestests. Når du er færdig med testen, skal du gå tilbage og gennemgå dine svar. Tænk over, hvordan du kunne besvare hvert af spørgsmålene mere effektivt. Er der en genvej?

Burde du have kigget på noget, som du har overset? Spørgsmålene i test om kognitive evner er gentagende, så hvis du øver dig i at løse hver enkelt type spørgsmål, burde du ikke få nogen overraskelser på testdagen.

 

Tips til spørgsmål om kognitiv tænkning:

Før du tager ud til assessmentcentret, skal du sørge for at læse vores bedste tips til at besvare spørgsmål om kognitiv tænkning.

 1. Genveje er nøglen: Denne test handler lige så meget om dine færdigheder som om din effektivitet. Kognitive prøver har meget strenge tidsgrænser, og når tiden er gået, er den gået. Hvis du ikke kan arbejde hurtigt, så dumper du, selv om du er meget intelligent. Derfor er det vigtigt med hurtighed, når det gælder kognitive vurderingsprøver. Sørg for, at du er bekendt med den type spørgsmål, du vil støde på i testen, og at du kender den hurtigste vej til svaret.
 2. Hold det enkelt: Hvis du skal besvare en analogi eller et logisk spørgsmål, skal du forsøge at holde det enkelt. Brug kun de oplysninger, du får i spørgsmålet, og intet andet. Hvis du ekstrapolerer eller læser mellem linjerne, kan du bringe irrelevante, distraherende oplysninger ind.
 3. Spring rundt: Når du analyserer talserier, skal du huske, at der nogle gange er to regler, som gælder for hvert andet tal. Det vil sige, at den ene regel måske gælder for det første, tredje og femte tal, mens den anden regel gælder for det andet, fjerde og sjette tal. Hvis tallene ser ud som om, de hopper tilfældigt rundt, er det sandsynligvis tilfældet.

 

De mest almindelige kognitive ræsonnementsprøver:

 

Afsluttende tanker om kognitive tænkningstests:

De fleste kloge mennesker antager, at de allerede er kloge, og at de ikke behøver at studere til en intelligensprøve. Hvis intelligens er medfødt, hvad er så meningen med at studere? Det kunne dog ikke være længere fra sandheden. Hvis du er intelligent, men ikke ved, hvordan du skal anvende din viden, vil du ikke komme ret langt. Du skal øve dig i at løse spørgsmål om kognitiv tænkning i forvejen for at sikre, at du er helt forberedt.

Vil du begynde med det samme? Klik på vores faneblad med spørgsmål for at prøve vores prøveeksempler på spørgsmål til kognitiv test.

 

Prøvespørgsmål:

 1. Heftig betyder nærmest:
  1. Ivrig
  2. Apatisk
  3. Antagonistisk
  4. Opstemt
 2. Hvilket nummer er det næste i rækken?
  23, 3, 18, 9, 13, 27, 8,…

  1. 81
  2. 3
  3. 15
  4. 29
 3. Hvis vi går ud fra at de første to præmisser er sande. Hvad kan vi så sige om konklusionen?
  Taylors boghandel sælger kaffe eller te.
  Sommetider tilbyder Taylors boghandel småkager. Henry bestiller kaffe og te hver dag hos Taylors boghandel og Henry får altid en komplementær småkage.

  1. Sandt
  2. Falsk
  3. Ved ikke
 4. Hvilken figur kommer næst i rækken?
  Free Cognitive Ability Test QuestionFree Cognitive Ability Test Answer

 

Svar

 1. A
 2. A
 3. B
 4. A

 

Yderligere gratis øvelsesmateriale: