Hogan Personality Inventory (HPI) personlighedstest forberedelse, eksempelsamtaler, tips og en gratis studievejledning – 2024

Hogan HPI Assessment

Har du brug for at tage Hogan Personality Inventory-prøven? Denne psykometriske eksamen er en af de mest populære og velrespekterede tests, som kandidater sandsynligvis vil støde på under ansættelsessamtaler før ansættelse.

Hogans personlighedstest er designet til at identificere lovende kandidater og frasortere potentielt destruktive kandidater. Ved at lære om testens format og forberede dig, inden du tager af sted til assessmentcentret, vil du øge dine chancer for succes drastisk.

 

Hvad indebærer Hogan Personality Inventory?

Hogan Personality Inventory-testen varer kun 15-20 minutter, og spørgsmålene er alle multiple choice-spørgsmål, hvoraf mange er sand/falsk-spørgsmål. Du vil højst sandsynligt tage denne vurdering online på assessmentcentret. På den måde vil dine resultater blive sendt med det samme til din potentielle arbejdsgiver, som vil kunne se en automatisk genereret rapport. Sørg for at tage et kig på nogle af de gratis eksempler på spørgsmål nedenfor for at få et bedre indtryk af, hvad du kan forvente.

 

Hvad er den lyse side?

Hogans fagfolk skelner meget klart mellem de lyse og mørke sider af personligheden. Den lyse side henviser til de kvaliteter, der tilskrives en person, når han har kontrol. Den lyse side af personligheden viser sig, når personen er glad og succesfuld. I modsætning hertil kan den mørke side af en persons personlighed komme til udtryk, når vedkommende er under stor stress enten personligt eller professionelt, eller endda når han er træt, sulten eller på anden måde ophidset. Fordi alle mennesker har både en lys og en mørk side af deres personlighed, sørger Hogan for at teste begge sider. HPI er dog mest anvendt, fordi den tester arbejdstagerens potentiale til at udvikle sig.

 

Hvilke personlighedstræk vil blive evalueret?

Hogan HPI personlighedstest tester syv hovedtræk, herunder tilpasning, ambition, omgængelighed, interpersonel følsomhed, forsigtighed, nysgerrighed og indlæringsevne. HPI tester også seks erhvervsmæssige skalaer: serviceorientering, stresstolerance, pålidelighed, kontorpotentiale, salgspotentiale og ledelsespotentiale.

Som det er tilfældet med alle personlighedsprøver, er disse træk neutrale, og kandidaterne ønsker generelt at undgå både meget høje og meget lave scorer. Selv om alle medarbejdere har brug for ambitioner, hvis de vil avancere, er overdrevent ambitiøse personer trods alt magtfulde og aggressive. En virksomhedsejer ønsker helt sikkert ikke, at hans medarbejdere bliver selvtilfredse, men han ved, at hvis hans medarbejdere er for ambitiøse, vil de ikke samarbejde med hinanden, når han har brug for dem alle.

 

Hvorfor måle den lyse side?

Den lyse side fortæller dig om en medarbejders potentiale for vækst. Ifølge Hogan og hans team er personlighed den vigtigste målestok for præstationer. Endnu mere end erfaring, færdigheder og uddannelse er det en persons vaner, der afgør, om hans bestræbelser lykkes.

I modsætning hertil ville man vurdere en persons mørke side, hvis man var bekymret for hans evne til at fejle. En kandidat i en lederstilling har meget magt, og en virksomhed vil måske gerne vurdere, hvordan han/hun opfører sig under stress. Hvis en ansøger reagerer negativt på pres, kan han forårsage stor skade.

 

Hvad er femfaktormodellen for personlighed?

Hogan Personality Inventory Test er baseret på personlighedsmodellen med fem faktorer, som blev udviklet af Robert McCrae og Paul Costa i midten af det tyvende århundrede. Denne personlighedsmodel hævder, at psykologer præcist kan beskrive individuelle personligheder ved hjælp af personlighedstræk, der er grupperet i fem praktiske kategorier. Disse kategorier er åbenhed, samvittighedsfuldhed, ekstraversion, behagelighed og neuroticisme, også kendt som O.C.E.A.N. Ved at måle disse fem egenskaber hævder psykologer hos Hogan, at man kan skabe en generel profil, der kan forudsige en medarbejders adfærd på arbejdspladsen i måneder og år fremover.

Tag et kig på nogle gratis eksempler på spørgsmål nedenfor under hvert personlighedstræk for at se, hvad du kan forvente i assessmentcentret.

Svar sandt/falsk:

Åbenhed:

 • Jeg har altid nye, innovative idéer.
 • Jeg elsker at rejse til fremmede steder.
 • Jeg synes, at rutiner er kvælende.

Samvittighedsfuldhed:

 • Jeg arbejder meget hårdt for at nå mine mål.
 • Jeg er detaljeorienteret.

Ekstraversion:

 • Jeg elsker at tilbringe tid sammen med andre mennesker.
 • Jeg føler mig akavet, når jeg skal være alene.
 • Jeg ser frem til store sociale sammenkomster.

Tilforladelighed:

 • Hvis en ven kommer til mig og beder om hjælp, gør jeg alt, hvad jeg kan, for at hjælpe.
 • Jeg sætter nogle gange andres behov over mine egne.
 • Det er svært for mig at stå op for mig selv og mine meninger.

 

Neuroticisme:

 • Jeg oplever ekstreme følelsesmæssige op- og nedture.
 • Ingeniørligheder irriterer mig meget.
 • Jeg føler mig ofte stresset.

 

Hvordan forbereder man sig til Hogan Personality Inventory?

Hvis du aldrig har taget en personlighedsvurdering før, vil du sandsynligvis blive overrasket. Du skal sørge for at gøre dig bekendt med den slags spørgsmål, du vil blive stillet under prøven. Du må ikke gå ud fra, at testen blot er et spørgeskema. Det kunne ikke være længere fra sandheden. Tro det eller ej, men der er rigtige og forkerte svar i denne test. Ved at studere de egenskaber, der vurderes ved prøven, og ved at gennemgå øvelsesspørgsmålene i forvejen lærer du at præsentere dig selv ærligt og professionelt over for dine potentielle arbejdsgivere.

 

Sidste overvejelser

Selv om Hogan Personality Inventory-testen sandsynligvis ikke alene vil afgøre din ansættelsesstatus, er den en vigtig faktor i ansættelsesprocessen. Tag den let på egen risiko. Denne personlighedsvurdering bruges typisk som et screeningsværktøj før en samtale, så du skal sørge for at tage et kig på nogle gratis eksempler på spørgsmål og forstå materialet grundigt, inden du tager til assessmentcentret.

Det hjælper ikke kun HR-teamet med at filtrere usandsynlige kandidater fra, men det hjælper også med at identificere lovende kandidater. Selv om det måske er marginalt i det store billede, kan en god karakter i Hogan-testen i sidste ende betyde forskellen mellem at komme til samtale eller ej, hvis du og en anden ansøger ligger lige i nakken.