Online forberedelse til LEGOs psykometriske test, vurderingscenter, ansættelsesproces og interviews – 2024

Aptitude Employment Tests Prep

Hvad er LEGO?

LEGO, en dansk ikonisk virksomhed grundlagt i 1932, er verdensberømt for sine farverige plastikbyggesten, der inspirerer kreativitet og leg hos børn og voksne over hele verden. LEGO har hovedkvarter i Billund, Danmark, og opererer i over 40 lande med hovedmarkeder i USA, Tyskland, Storbritannien og Kina. Virksomheden beskæftiger mere end 20.000 medarbejdere globalt, hvoraf en stor del arbejder på produktudvikling, produktion og marketing. LEGO’s hovednicher inkluderer legetøj, uddannelsesværktøjer og digitale spil, hvor deres produkter spænder fra de klassiske LEGO-klodser til komplekse sæt og interaktive oplevelser.

At arbejde hos LEGO kommer med en række attraktive fordele. Medarbejdere nyder godt af fleksible arbejdstider, muligheder for fjernarbejde og en balanceret arbejds-livskultur, der understøtter personlig og professionel udvikling. LEGO tilbyder også konkurrencedygtige lønpakker, sundheds- og tandlægeforsikring, pensionsordninger og omfattende muligheder for videreuddannelse og træning. Desuden fremmer LEGO en inkluderende og mangfoldig arbejdsplads, hvor innovation og teamwork er i fokus, hvilket gør det til en attraktiv arbejdsgiver for dem, der ønsker at være en del af en dynamisk og global virksomhed.

LEGO værdsætter en inkluderende og mangfoldig arbejdsplads, hvor innovation og kreativitet blomstrer. De fremmer en arbejdskultur, der lægger vægt på samarbejde, respekt og bæredygtighed, hvilket afspejles i deres mål om at have en positiv indvirkning på både medarbejdere og samfundet som helhed. For dem, der ønsker at arbejde i en virksomhed, hvor leg og læring er i centrum, og hvor der er muligheder for at vokse og udvikle sig i en dynamisk og støttende atmosfære, er LEGO et ideelt valg. Med deres stærke engagement i innovation og bæredygtighed fortsætter LEGO med at være en attraktiv arbejdsgiver for talentfulde individer over hele verden.

 

Hvad er Ansættelsesprocessen hos LEGO Group?

LEGO Group er kendt for deres grundige og strukturerede ansættelsesproces, som sikrer, at de ansætter de bedste talenter, der passer ind i deres kultur og værdier. Her er de vigtigste trin i ansættelsesprocessen:

 

Ansøgning

Ansættelsesprocessen begynder med, at kandidater indsender deres ansøgning online via LEGO Group’s karriereportal. Her skal kandidaterne uploade deres CV og en motiveret ansøgning, der fremhæver deres erfaringer og hvorfor de er interesserede i stillingen.

 

Første Interview

Efter en indledende screening inviteres de mest kvalificerede kandidater til et indledende interview. Dette interview kan finde sted over telefonen eller som et videointerview. Formålet er at få en grundlæggende forståelse af kandidatens baggrund og motiv for at søge stillingen.

 

Hvordan fungerer en typisk ansættelsessamtale hos LEGO Group?

Når LEGO ansætter folk, bruger de typisk en række tests og evalueringer for at vurdere kandidaternes kvalifikationer, færdigheder og egnethed til specifikke stillinger. Disse tests kan variere afhængigt af den specifikke rolle og afdeling, men de almindelige tests og vurderinger kan f.eks. være:

  • SJT (situationsbaserede vurderinger) SJT, en form for psykometriske tests, vurderer beslutningsevne og arbejdsscenarier. SJT præsenterer realistiske arbejdssituationer til kandidater, som kunne opstå i jobbet. De vurderer handlemuligheder og reaktioner for hver situation og skal bedømme den mest passende handling. Dette kan inkludere at rangere eller vælge svarmuligheder. Formålet med SJT er at vurdere kandidaternes dømmekraft, problemløsning, prioritering, etiske hensyn og reaktioner i arbejdssituationer. Det identificerer egnede kandidater til udfordringer i jobrollen.
  • Personlighedstest LEGO anvender i deres rekrutteringsproces personlighedstest med det formål at evaluere kandidaternes individuelle karaktertræk, adfærdsmønstre og arbejdsstil. Disse tests kan give indsigt i, hvordan kandidater typisk reagerer på forskellige arbejdsmæssige scenarier og interagerer med kolleger. Disse test kan omfatte spørgeskemaer eller online vurderinger, hvor kandidaterne bliver anmodet om at besvare spørgsmål eller udsagn vedrørende deres præferencer, holdninger og reaktioner inden for forskellige arbejdsrelaterede sammenhænge. Resultaterne fra personlighedstestene kan kombineres med andre evalueringsteknikker og interviewdata for at danne et helhedsbillede af kandidatens egnethed til stillingen.
  • Kognitive evnetest En kognitiv evnetest, også betegnet som en intelligenstest, udgør en form for psykometrisk evaluering, som måler et individs intellektuelle kompetencer og kapacitet til at håndtere intrikate udfordringer, tænke i abstrakte baner og anvende information, samt løse opgaver gennem læring. Hos LEGO kan du komme ud for følgende kognitive evnetests:
    • Numerisk ræsonnement referer til en persons evne til at forstå og arbejde med tal, matematiske koncepter og kvantitative information. Man skal kunne analysere og tænke logisk om numeriske data for at træffe beslutninger eller løse problemer.
    • Verbalt ræsonnement er en persons evne til at forstå og arbejde med sprog, herunder at analysere, fortolke og drage konklusioner ud fra skrevne eller talte informationer. Det involverer evnen til at forstå ord, sætninger og sammenhænge, samt at kunne træffe logiske slutninger baseret på disse.
    • Logisk ræsonnement hentyder til en persons evne til at analysere komplekse informationer, identificere mønstre, lave konklusioner og løse problemer ved hjælp af logiske og analytiske processer. Det indebærer at tænke på en struktureret og sammenhængende måde for at nå frem til en velbegrundet beslutning.
    • Mekanisk ræsonnement handler om evnen til at forstå og analysere principperne for mekaniske systemer og hvordan de interagerer. Det omfatter evnen til at tænke i termer af fysiske processer, mekaniske forhold og hvordan objekter og mekanismer spiller sammen med hinanden.

 

Andet Interview

De kandidater, der klarer sig godt i vurderingstests, bliver inviteret til et andet interview. Dette interview er ofte mere dybdegående og kan inkludere samtaler med flere teammedlemmer eller ledere. Formålet er at evaluere kandidatens tekniske færdigheder og kulturelle pasform.

 

Assessment Center

For visse stillinger, især inden for ledelse og specialiserede områder, kan der være et assessment center. Dette involverer en række aktiviteter og øvelser designet til at vurdere kandidatens færdigheder og egnethed til rollen. Aktiviteterne kan inkludere:

  • Gruppediskussioner: For at evaluere samarbejdsevner og kommunikation.
  • Case Studies: Analyse og løsning af forretningsproblemer.
  • Præsentationer: Demonstration af præsentationsfærdigheder og faglig viden.

 

Tilbud og Onboarding

Efter en vellykket gennemførelse af alle trin i ansættelsesprocessen modtager de udvalgte kandidater et jobtilbud. LEGO Group tilbyder en omfattende onboarding-proces, der hjælper nye medarbejdere med at integrere sig i virksomheden og få en god start i deres nye rolle.

 

Hvordan bør jeg forberede mig til en samtale hos LEGO?

Du kan evt. følge disse trin for at forberede dig til en jobsamtale hos LEGO:

  • Læs godt op på LEGO og deres værdier
  • Forstå jobbeskrivelsen
  • Forbered spørgsmål
  • Demonstrér dine færdigheder
  • Øv dig & vær positiv

At forberede dig grundigt og vise din interesse og dedikation til LEGO og stillingen, vil øge dine chancer for at gøre et godt indtryk under interviewsamtalen.

 

Held & lykke!